دردسرهای وزیر اخراجی رئیسی تمام نمی‌شود/ اظهارات عبدالملکی ضد امنیت ملی است؟

اظهارات اخیر وزیر معزول دولت سیزدهم درباره انفجار نفت کش کشورهای اسلامی که به اسرائیل سوخت می‌دهند از دریچه «امنیت ملی» چگونه قابل ارزیابی است؟

رویداد۲۴ نوشت: حجت عبدالملکی وزیر کار برکنار شده در دولت سیزدهم در توئیتی خواستار برخورد با محمدجواد ظریف به خاطر اظهاراتش در اجلاس داووس شده و او را «فرد غیرقانونی دولت» خوانده است.

برداشت عبدالملکی از مساله قانونی یا غیرقانونی بودن حضور ظریف در دولت یک طرف موضوع است و تفسیر او از غیرقانونی بودن اظهارات ظریف، اما نکته مهمتر این توئیت تلقی می‌شود.

دقیقا مشخص نیست که حجت عبدالملکی که در ماه‌های اخیر در اظهاراتی عجیب تلویحا از انفجار نفت کش کشورهای اسلامی که به اسرائیل سوخت می‌رسانند، صحبت کرده بود؛ دقیقا چه درکی از مساله امنیت ملی دارد؟

آبان ماه سال جاری در شرایط حساس تنش‌های نظامی و سیاسی بین ایران و اسرائیل عبدالملکی در سخنانی که بخش‌هایی از آن در کانال‌های خبری منتشر شد، به انتقاد از مبادلات تجاری کشورهای اسلامی با اسرائیل پرداخت و به نوعی آنها را تهدید کرد.

او در این‌بار گفته بود: «۷ میلیارد دلار نفت خامی که اسرائیل وارد می‌کند، عمدتا از کشورهای اسلامی است. این را بدانید که خیلی از کشورهای اسلامی، شریک تجاری رژیم صهیونیستی نیستند. اینکه بگوییم کالاهای رژیم صهیونیستی را مصرف نکنید یک لطمه است ولی در نابودی رژیم صهیونیستی تعیین کننده نیست. اینکه کوکا کولا و پپسی کولا نخوریم، درست است که لطمه به حساب می‌آید ولی شبیه سوزن زدن به خرس است. خیلی اتفاق سنگینی رخ نمی‌دهد.»

عبدالملکی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که «کردستان عراق و آذربایجان به اسراییل نفت خام می‌دهند»، گفت: «چه فرقی می‌کند که یک کشتی از فرانسه و جاهای دیگر برای رژیم صهیونیستی بار بیاورد، یا اینکه تانکرها از کشورهای اسلامی برای رژیم صهیونیستی نفت ببرند، آن را می‌زنیم. از نظر ما فرقی نمی‌کند. جفت اینها اهداف مشروع است. اینکه اینها مسلمان هستند دلیل نمی‌شود که بگوییم اجازه دهیم اینها تجارت خود را انجام دهند».

فارغ از این که عبدالملکی در چه جایگاهی به عنوان یک وزیر برکنار شده از دولت سابق، چنین ایده‌ای را در حوزه سیاست خارجی و نظامی طرح کرد، این اظهارات می‌توانست تبعات سیاسی و امنیتی جدی در شرایط حساس آن زمان برای کشور داشته باشد.

تصور کنید یکی از همین تانکرها که ایده پرداز راه اندازی خط تولید لامبورگینی در ایران آن‌ها را تهدید کرده بود، در اثر یک سانحه، نقص فنی یا حتی خرابکاری منفجر می‌شد، افکار عمومی جهان مسئولیت این حادثه را متوجه جمهوری اسلامی نمی‌دانستند؟ اسرائیل همین جمله عبدالملکی را پیراهن عثمان نمی‌کرد؟ آیا می‌شد در آن زمان به کشورهای منطقه که به روایت عبدالملکی هم پیمان اسرائیل نیز بودند، تفهیم کرد که گوینده این ایده می‌خواسته با ۱۵ دلار (معادل یک میلیون تومان) شغل ایجاد کند و درکش از مسائل در این سطح است؟ این اظهارات جز با عبارت «خلاف امنیت ملی» چگونه قابل توصیف بود؟

وزیر معزول پرحاشیه با تیم پرحاشیه‌تر از خودش

عبدالملکی یک سال بعد از عهده دار شدن سمت وزارت کار از دولت رئیسی استعفا داد، درست در روزهایی که خبر برکناری و عزل او جدی شده بود، او پیش دستی کرد و در نامه استعفایش خطاب به رئیس جمهور وقت دلیل استعفایش را هماهنگی بهتر اعضای دولت با یکدیگر عنوان کرده بود؛ با این وجود همان زمان هم اخباری به گوش رسید که کمیته مشترک بین مجلس وقت- مجلس یازدهم- و دولت سیزدهم در توافقی نانوشته، وزرایی که نمایندگان اصرار به استیضاح او داشته باشند و رایزنی و چانه زنی در مورد لغو استیضاح کار به جایی نبرد، در لیست برکناری دولت قرار می‌دهد. عبدالملکی که نیروهای صادق محصولی شناخته می‌شد و با اظهاراتش شاذ اش بیش از مدیریت حاشیه می‌ساخت. نزدیکان و تیم اجرایی اش در وزارت کار هم امروز در مرکز توجه هستند؛ مهری طالبی دارستانی که ایده پرداز کلینیک بی حجابی بود و بعد از ادبیات تنداش در قبال رییس دولت از ستاد امر به معروف برکنار شد از انصار عبدالملکی است و در زمان وزارت رییس مرکز بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.

عملا بعد از رفتن عبدالملکی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این وزارتخانه به دفتر و شعبه دوم جبهه پایداری تبدیل شد.

مجید متقی‌فر، عضو شورای مرکزی با مشاورت و همراهی مجید دوستعلی، دبیر هیات دولت در دوره احمدی‌نژاد، کمیته انتصابات غیررسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را تاسیس کرد. این کمیته توانست برای میرهاشم موسوی، دیگر عضو شورای مرکزی جبهه پایداری، به عنوان رییس سازمان تامین اجتماعی از وزیر حکم بگیرد و بعد از آن نیز تعداد زیادی از نیروهای رسمی و نزدیک به جبهه برای تصدی پست‌های مدیریتی به شرکت‌های متعدد سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی رفتند.

انصاف نیوز در گزارشی در همان زمان با ذکر اسامی اعضا جبهه پایداری گزارش داد که حداقل ۱۳ چهره مطرح در جبهه پایداری و از نزدیکان صادق محصولی در زیرمجموعه‌ها و بخش‌های کلیدی وزارت کار سمت مدیریتی گرفته‌اند.

عبدالملکی تقلید از احمدی نژاد و بی توجهی به امنیت ملی

مساله مهم دیگر در اظهارات عبدالملکی رویه‌ای است که او در قبال تحریم‌ها در پیش می‌گرفت. ادبیاتی که از محمود احمدی نژاد تقلید می‌کرد و می‌خواست تاکید کند که تحریم هیچ اثری ندارد. به واقع اگر شخصی اثر تحریم بر زندگی میلیون‌ها ایرانی را انکار می‌کند چگونه می‌تواند درباره امنیت ملی دغدغه داشته باشد؟

او در یک سخنرانی درباره موضوع قیمت دلار نیز گفته بود: «می‌دونستید که اصلا افزایش قیمت دلار هیچ ربطی به تحریم‌ها نداشته؟ میدونستین؟ فقط به خبر تحریم‌ها ربط داشت؛ چون هیچ تحریمی اتفاق نیفتاده هنوز، به خبر تحریم‌ها چهار برابر ارزش پول ملی ما کم شد. حالا که کم شد نسبت به عراق کم شد، نسبت به روسیه کم شد، نسبت به ترکیه کم شده، نسبت به هند کم شده. آقا این چه مسخره‌بازیه! چه کار حماقت‌آمیزیه که ما داریم می‌کنیم. ما ۱۰، ۱۵ تا کشور داریم که شرکای تجاری اصلی‌مون هستن. می‌تونستیم پیمان دوجانبه پولی با اینا ببندیم. بعد آمریکا این‌قدر ما رو تحریم دلار بکنه که خفه بشه و به قول آقای احمدی‌نژاد تحریم‌دونش پاره بشه.»

عبدالملکی شاید بتواند این روزها همصدا با هم پیاله هایش در جبهه پایداری و تیم سعید جلیلی ظریف را عضو غیرقانونی دولت بخواند، اما بدون شک نمی‌تواند درباره مساله امنیت ملی اظهارنظری کند.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.