قاضی مقیسه که بود؟/ از ناصریان زندان گوهردشت تا دادیار شعبه ۳ زندان اوین

قاضی محمد مقیسه از قضات قدیمی قوه قضاییه ایران امروز ترور شد، قاضی مقیسه که بود و در طول دوران خدمتش چه احکامی صادر کرد؟

دیده‌بان ایران نوشت: قاضی مقیسه در کنار قاضی صلواتی، قاضی سراج و قاضی مسعودی مقام ۴ قاضی سرشناس قوه قضاییه در سال های اخیر هستند که دادگاه‌های مهمی به ریاست آنها برگزار شده است.  نام قاضی مقیسه با اعدام های سال ۱۳۶۷ و در سال های بعد صدور احکام سنگین برای خبرنگاران عجین شده است.  در سال های اولیه انقلاب قاضی مقیسه با نام ناصریان شناخته می شد که در زندان گوهردشت با عنوان بازجو و دادیار فعالیت می کرد تا سال ۱۳۸۸تصویری از مقیسه در رسانه ها منتشر نشده بود و بیشتر با کت و شلوار در زندان گوهر دشت حضور پیدا می کرد. مقیسه در سال های دهه ۷۰ و ۸۰ دادیار شعبه ۳ زندان اوین بود

او قاضی پرونده فعالان سیاسی و چهره‌های رسانه‌ای، چون قدیانی، تاجزاده و… بوده است. او در سال ۹۹ از دادگاه انقلاب به دیوان عالی کشور رفت و رئیس شعبه ۵۳ و دادرس دیوان عالی کشور شد

قاضی محمد مقیسه که بود؟

محمد مقیسه متولد سال ۱۳۳۵ در روستای کوچک مقیسه در اطراف سبزوار است. او چند فرزند دارد.

قاضی مقیسه در کنار قاضی صلواتی، قاضی سراج و قاضی مسعودی مقام ۴ قاضی سرشناس قوه قضاییه در سال‌های اخیر هستند که دادگاه‌های مهمی به ریاست آنها برگزار شده است. اما در این بین، نام قاضی مقیسه شاید بیش از دیگران، مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی باشد. او بعد‌ها از ریاست دادگاه انقلاب تهران به دیوان عالی کشور رفت.

دادیار شعبه ۳ زندان اوین، ناظر زندان قزل حصار، دادیار ناظر و سرپرست زندان گوهردشت، دادیار زندان اوین، رئیس شعبه دادگاه حجاب و ماهواره در تهران از جمله سمت‌های قاضی مقیسه در ۲۰ سال اخیر محسوب می‌شود.

محمد مقیسه از اوایل انقلاب یعنی سال شصت، در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال شصت و چهار به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد.

برخی احکام صادره

او از اوایل دهه هشتاد به عنوان رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران مشغول به فعالیت شد. نام این قاضی دیوان عالی کشور در سال ۱۳۸۸ و حوادث پس از انتخابات نیز شنیده می‌شد. بهاره هدایت سخنگوی دفتر تحکیم وحدت، میلاد اسدی عضو این تشکل دانشجویی، ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده از جمله اشخاصی هستند که به حکم قاضی مقیسه در این سال زندانی شدند. برخی از معدود احکام اعدام این سال نیز توسط قاضی مقیسه صادر شد که دو فقره از آنها در تجدید نظر به ۱۰ سال زندان و حبس ابد تقلیل پیدا کرد. بعضی از هنرمندان و شاعران مانند فاطمه اختصاری و سیدمهدی موسوی طی سال‌های دهه ۹۰ به دلیل این که آثارشان مغایر با قانون تشخیص داده شده بود، از سوی قاضی مقیسه محکوم شدند.

بخشی از فعالیت‌های قضایی قاضی مقیسه به حوزه مفاسد اقتصادی بازمی‌گشت. پرونده مهدی هاشمی رفسنجانی، همدستان بابک زنجانی و فساد نفتی مربوط به سال ۱۳۹۶ از جمله دیگر پرونده‌هایی است که قاضی مقیسه برای آن‌ها حکم داده است.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.