نگرانی نماینده چابهار: راههای ارتباطی حدود ۴۰۰ روستا مسدود شده
معینالدین سعیدی، نماینده چابهار درباره وضعیت سیل زدگان سیستان و بلوچستان گفت: پس از حضور آقایان باید ماشین آلات مورد نیاز تامین شود تا زیرساختهای تخریب شده، بازسازی کنند. از سیل اسفند ۱۴۰۲ تا کنون این اتفاق نیفتاده است.
سایت دیده بان ایران نوشت: هنوز خانههای دشتیاری از سیل اسفند ۱۴۰۲ در سیستان و بلوچستان خشک نشده بود که سیل دیگری آمد و آنچه از زندگی مردم باقی مانده بود را با خود برد. سقف و پی خانهها همچنان خیس است و بخشی از سقفهایی که ریختهاند مرمت نشدهاند. ابراهیم رئیسی قبل از سال ۱۴۰۳ دقیقا پس از ۱۰ روز که از سیل گذشته بود به دشتیاری رفته و به قول خودش دستوراتی جهت رسیدگی به این خطه داده است. اما دستورات رئیس دولت سیزدهم به جایی رسیده که اعلام کردند بودجه آن اختصاص پیدا کرده اما هنوز تامین بودجه صورت نگرفته است.
معینالدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس درباره سیل اخیر تاکید کرد: «من واقعاً ممنونم بابت گزارش دیدهبان ایران درباره عدم رسیدگی به وضعیت مردم سیستان و بلوچستان. اما دامنههای سیل اخیر خیلی بیشتر بود و حدود ۱۰ نفر در این سیل جان خود را از دست دادند.»
او با اشاره به مسدود شدن راههای روستاها افزود: «راههای ارتباطی حدود ۴۰۰ روستا مسدود شده است. از سوی دیگر شبکه برق در خیلی از روستاها قطع شده و آنتن مخابراتی از کار افتاده است. میشود گفت که خسارات ناشی از سیل جدید بیسابقه است. متاسفانه فاضلاب جاری شده و مشکلات جدی در بحث دفع آبهای سطحی به وجود آورده است.»
سعیدی با اشاره به حضور وزیر کشور به این استان و مناطق سیلزده گفت: «رئیس ستاد بحران کشور، امانی، رئیس سازمان راهداری کشور نیز به این استان آمدند. این جای تقدیر دارد که استاندار و آقایان در لحظات اولیه خود را به منطقه رساندند. اما مهم این است که پس از حضور آقایان باید ماشین آلات مورد نیاز تامین شود تا زیرساختهای تخریب شده، بازسازی کنند. از سیل اسفند ۱۴۰۲ تا کنون این اتفاق نیفتاده است.دولت فقط وعده داد و عمل نکرد. ابنیه فنی تخریب شده پلهای نیازمند اراده جدی برای این بازسازی است. علاوه بر آن باید سیلبندها، لایروبی رودخانهها و همچنین ایجاد سازههای نظیر چاهنیمه ها برای جمعآوری آبها اقدامات لازم صورت گیرد تا میلیاردها مترمکعب آب به دریا نریزد. بندهای زودبازده در مسیر رودخانهها نیز کمک شایانی به این موضوع خواهد کرد که در حیطه وظایف وزارت نیرو است. وزارت نیرو برخی از اقدامات را آغاز کرده اما متاسفانه تامین منابع آن به سختی انجام میشود.»
او افزود: «شرایط بسیار بحرانی است. معتقدم تاکنون در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در بخش دشتیاری این حجم از خسارت ناشی از سیل نداشتیم. در دشتیاری پروژه مهار فرسایش خندقی گرگروک شروع شده اما متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تکمیل آن نکرده است. در حال حاضر گرگروکها تا مسیر اصلی رودخانه و حتی خونههای مردم پیشروی کردهاند و در صورتی که به صورت اورژانسی به آن رسیدگی نشود و از پیشروی گرگروکها پیشگیری نشود، تمام زندگی مردم دشتیاری از بین میرود.»
سعیدی با تشکر مجدد از استاندار سیستان و بلوچستان که از لحظات اول در مناطق سیلزده حضور داشته است، گفت: «باید در حوزه تصمیمگیران کلان کشور جهت جبران فوری خسارت به زیرساختهای ارادهای جدی به وجود آید. پس از سیل اسفند ۱۴۰۲ تا کنون هیچ تغییری رخ نداده و با سیل جدید نیز مشکلات مضاعف شده است. حقیقتا و
بدون هیچ بزرگنمایی ابن اتفاق یک فاجعه انسانی است که سیل به وجود آورده است.»