همسان سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۱ لحاظ خواهد شد

نماینده همدان در مجلس اطمینان داد که بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۱ هم لحاظ می‌شود.

«حمیدرضا حاجی بابایی» روز پنجشنبه در گفت و گو با  ایرنا درباره فرایند تدوین و تصویب بودجه۱۴۰۱ اظهار کرد: ستاد بودجه ریزی سازمان برنامه و بودجه در حال تدوین بودجه ۱۴۰۱ است. اما اینکه این چه سازمان به چه جمع بندی نهایی برسد باید منتظر بود تا بودجه تحولی در سال ۱۴۰۱ تقدیم مجلس شود.

موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان همانند سال ۱۴۰۰ دربودجه ۱۴۰۱ هم لحاظ می‌شود

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه ششم توسعه کاملا محرز است و دغدغه امروز بازنشستگان کشوری دائمی شدن این قانون است. البته مجلس این آمادگی را دارد در دائمی شدن قانون همکاری کند.علاوه بر این مجلس پیگیر این موضوع هم است تا در برنامه هفتم توسعه محقق شود.

حاجی بابایی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ حتما موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان لحاظ خواهد شد، عنوان کرد: در بودجه ۱۴۰۱ تخصیص بودجه به بازنشستگان کشوری و لشکری و سازمان تامین اجتماعی حتما لحاظ می‌شود. کما اینکه این موضوع در بودجه ۱۴۰۰ هم لحاظ شده بود و مشکلی در این باره برای سال آینده پیش نخواهد آمد.

دولت برای اصلاح ساختار بودجه لایحه بدهد

رییس کمیسیون برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه برای بهبود شرایط مردم و رفع چالش‌های موجود لازم است جراحی‌هایی در بودجه ۱۴۰۱ صورت بگیرد، عنوان کرد: باید در بودجه سال آینده نگاه‌های کلان اقتصادی حاکم شود تا بودجه به مرحله واقعی بودن برسد و دولت نیز باید با قدرت و جسارت در این باره ورود کرده و لایحه‌ای را به مجلس ارائه کند تا وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.

وی ادامه داد: دراصلاح ساختاربودجه باید شاخص‌های کلان اقتصادی و  مواردی از جمله حقوق کارکنان و بازنشسته‌ها، ‌ یارانه ها و … در بودجه ۱۴۰۱ لحاظ شود تا به درستی شاخص‌های آن را تعیین کنیم و این منجر به بهبود وضعیت معیشتی مردم شود.

نماینده مردم همدان درباره مواردی که در اصلاح ساختار بودجه به نتیجه رسیده است، عنوان کرد:‌ از سال گذشته اصلاح ساختار بودجه در کمیسیون و کمیته مربوط به آن آغاز شده است و چند ماده آن نیز تصویب رسید و به دولت ابلاغ شده است. اما اینکه ساختار بودجه در قالب طرح اصلاح شود درست نیست. بلکه باید در قالب لایحه و  از طرف دولت انجام شود و بهتر است دولت در این زمینه لایحه بدهد.

حاجی بابایی با تاکید بر اینکه دولت اراده لازم برای اصلاح ساختار بودجه را دارد و مجلس نیز همکاری لازم را در این زمینه با دولت در پیش گرفته است، گفت: کمیته اصلاح ساختار بودجه نیز با سازمان برنامه و بودجه همکاری لازم را دارد و موارد مختلف آن در دست انجام و بررسی است.

همسان سازی حقوق در کشور به صورت جزیزه‌ای است

حاجی بابایی درباره اعتراضات کارکنان دانشگاه‌ها و برخی دیگر از سازمان‌ها مبنی بر عدم همسان سازی حقوق آنها اظهار داشت: بزرگترین مشکل امروز کشور، جزیره‌ای عمل کردن است در صورتی که برای همه بخش‌ها و نهادها و سازمان‌ها باید یک قانون هماهنگ اجرایی شود.

وی ادامه داد: البته قانون هماهنگ به این معنا نیست که همه کارمندان، حقوقی به میزان مساوی دریافت کنند. بلکه موضوع قانون هماهنگ این است که هر کارمندی براساس مدرک تحصیلی، شغل، ‌نوع کار و میزان سابقه‌ای که دارد از عدالت لازم برخوردار باشد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه درمواد ۲۹ و ۳۰ برنامه ششم توسعه به عدالت عمل کردن تاکید شده است، اظهار داشت: متاسفانه در چهار سال گذشته این قانون به درستی اجرا نشد و ناهماهنگی و ناهمگونی‌هایی ایجاد کرد و در این باره نیزحق نیز با کارمندانی است که به این موضوع اعتراض دارند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه دولت و مجلس باید در این باره همکاری کنند عنوان کرد: البته سازمان برنامه و بودجه کمیته‌ای برای پیگیری موضوع همسان سازی حقوق کارکنان دستگاه‌های مختلف تشکیل داده تا به کمک مجلس بتوانیم نظام عدالت پرداخت را در کشور حکفرما کنیم.

جمع کردن امضا توسط نمایندگان معیار سنجش برای رفع مشکلات کشور نیست

وی گفت: برخی از نمایندگان در مواردی تعدادی امضا جمع می‌کنند و مدعی می‌شوند که درحال انجام کاری برای مثلا قشر بازنشسته، ‌معلم و… هستند و به نحوی وانمود می‌کنند که گویی ما کاری انجام نمی‌دهیم.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: به همه بازنشستگان، معلمان، کارکنان و کارمندان و سایر اقشار مردم اعلام می‌کنم همه آنهایی که چنین نامه‌هایی را امضا می‌کنند یا امضا نمی‌کنند، در مجلس برای بهبود شرایط معیشتی و حقوقی همه مردم تلاش می‌کنند و این گونه نامه‌ها معیاری برای سنجش میزان فعالیت نمایندگان دربخشی از مشکلات جامعه و کشور نیست.

نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد:‌ بحث چنین نامه‌هایی این است که برخی از نمایندگان در صحن مجلس حضور دارند و در جریان چنین نامه‌ای هستند و آن را امضا می‌کنند. ولی برخی به دلیل حضور در کمیسیون‌ها یا حوزه‌های انتخابی موفق به دیدن نامه یا امضای آن نمی‌شوند و شبهه عدم توجه به چنین مسائلی پیش می‌آید.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.