همهچیز درباره دروغ اول آوریل و دروغ ۱۳هایی که گذشت
۱ آوریل یا ۱۳ فروردین هر سال، ناخواسته و با چشمانی گرد شاهد تولد شاخهای خود هستید؛ مگر آنکه پیشتر سری به تقویم زده باشید.
چه شد که دروغ ۱ آوریل جنبه شوخی پیدا کرد؟
گمانهزنیهای مختلفی در مورد ریشه این رسم مطرح است. یکی از معروفترین آنها، پیدایش دروغ آوریل را به اقدام شارل نهم پادشاه فرانسه در سال ۱۵۶۴ نسبت میدهد که در هنگام اصلاح تقویم گریگوری جشنهای سال نو را از اول آوریل به اول ژانویه منتقل کرد؛ پس از آن مخالفان این تغییر همچنان در روز اول آوریل به دید و بازدید عید میرفتند و دوستان و آشنایان این افراد را که بر برگزاری عید در روز اول آوریل اصرار داشتند، دست انداخته و آنها را «احمقهای آوریل» مینامیدند.
هر سال شرکتهای بزرگ و حتی شخصیتها، به پاسداشت رسوم شاید غلط گذشتگان، این روز را با دروغ بزرگی آغاز میکنند و از هم سبقت میگیرند تا بتوانند قبل از ظهر دروغ شاخدار خود را به خورد اطرافیان بدهند و هر چه در شگفتیسازی آن بهتر عمل کنند، موفقتر محسوب میشوند.
در ادامه چند نمونه از دروغهای عجیب و غریب امسال را اشاره میکنیم تا حالا که حقیقت برملا شده، باورپذیری این ادعاها را مروری کرده باشیم!
نمونههایی از دروغهایی که رونمایی شد
این دروغ البته ابعاد آسانتری برای باور هم به همراه داشت؛ بدنه شیشهای دستگاه که پیشرفت بزرگی برای سامسونگ به حساب میآمد.
دوستداران ذوقزده سامسونگ به این باور رسیدند که با خرید Galaxy Blade Edge میتوانند با افتخار اولین چاقوی هوشمند را میان دوستان خود به رخ بکشند و حین چت و وبگردی، در خورد کردن سبزی به مادر و همسر خود کمک کنند!
پس از بازتاب این خبر (حالا باید بگوییم شایعه) در رسانهها، برخی کاربران کشورهای عربی با استقبال از طرح جدید پارلمان روسیه آمادگی خود را برای رفتن به روسیه و ازدواج با دختران زیبای روس اعلام کردند.
فارغ از همه این مسائل، انتشار چنین خبری اگرچه به دروغ، سبب شد بسیاری از مردان کشورمان و دیگر خیالبافان، به فکر فرو روند که در صورت فراهم شدن چنین شرایطی، حاضر به ازدواج با فردی خارجی هستند یا همسری هموطن خود را انتخاب خواهند کرد!
جالب اینکه صداوسیمای ایران چند سال قبل هم در اتفاقی مشابه، خبر انتقال دیوید بکام به بایرنمونیخ را که آن هم یک دروغ آوریل بود، منتشر کرد تا ثابت کند در رودست خوردن، ید طولایی دارد.
او در نهایت چنین توصیه کرد که مخاطبین این شبکهها، تصویر کاربری خود را به تصویر مشخص پرچم کشورمان تغییر دهند.
رشیدپور در نهایت اضافه کرد که اتفاق خاصی نمیافتد و در صورتی که این اطلاعات از بین برود ممکن است تنها بخشی از عکسها و اطلاعات پاک شوند.
این مجری تلویزیونی بعدتر در پست اینستاگرامش به دروغ سیزده بودن این ادعا اعتراف کرد، اما انتقادات تند کاربران امانش نداد. رشیدپور هرچند مخاطبان خود را به کمصبری و شتابزدگی در واکنش توهینآمیز متهم کرد، اما خود نیز با انتشار متنی، دوری از فضای مجازی را «عاقلانه» دانست. متنی که هرچند در ابتدای آن مدعی شده از حجم واکنشها متعجب نیست، اما به فاصله چند خط، خود را ناامید از این واکنشها معرفی کرده است.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.