وزیر بهداشت: پنج به یک از آمریکاییها جلو هستیم
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت مدیریت بیماری کرونا با وجود شرایط سخت تحریمها، در عین حال گفت: واکسن آنفلوآنزا را یک ماه و نیم قبل از فرانسه به فرودگاه اسپانیا آوردیم که برای گروههای آسیبپذیر وارد کنیم، اما آمریکاییها اجازه ندادند.
دکتر سعید نمکی، گفت: بحث کرونا و مدیریت کرونا، بحث وزارت بهداشت نیست و توفیق و عدم توفیق هم در مدیریت کرونا به حساب وزارت بهداشت ثبت نخواهد شد. بحث مدیریت کرونا در شرایط تحریم، عزت جمهوری اسلامی است و خدایی نکرده هرگونه لغزش و یا عدم توفیق هم، عدم توفیق جمهوری مظلوم اسلامی ایران است. من همواره از این منظر به بحث مدیریت کرونا نگاه کردم.
وی افزود: من از نخستین روزها به بحث کووید-۱۹ در دنیا که اواخر دسامبر و دی ماه سال قبل بود، تمام تپش و ضربانهای قلبم با فراز و فرودهای این بیماری تنظیم شده بود. روزهای اول با اینکه ما از قبل خودمان را آماده کرده بودیم، این جریان ما را غافلگیر کرده بود. ما به گونهای خودمان را آماده کردیم که فرض کردیم، این نسیم یک طوفان است. برخلاف اروپاییها و آمریکاییها که فکر کردند این بیماری یک نسیم است، ما آن را به عنوان یک طوفان غیرقابل کنترل تلقی کردیم که این را هم از تجربه دفاع مقدس یاد گرفته و در برابر هجمه این ویروس سنگرآرایی کردیم.
نمکی ادامه داد: طوفانی که این بیماری در اوج تحریم برای جمهوری اسلامی ایران برپا کرد، قبل از اینکه اروپاییها و آمریکاییها گرفتارش شوند، فکر کردند که یکی از مواردی که در اوج تحریم، جمهوری اسلامی ایران را در گرفتاریهای متعدد زمین خواهد زد، کروناست و تمام محاسباتشان هم درست بود. زیرا ما ۱.۶ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت داریم، اما به عنوان مثال فرانسه هفت تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد. ما یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری فرمودند، حداکثر ۳۰ درصدش را تا انتهای شهریور دریافت کردیم، در حالی که انگلیسیها ۲۲ میلیارد پوند در عرض چهار ماه خرج کردند و آمریکاییها ۱۱۱ میلیارد دلار فقط در چهار ماه در سلامت خرج کردند. اما به لطف خدا و همت همه در کشور، وفاقی در کشور شکل گرفت که فقط در دفاع مقدس دیدهایم. البته در دفاع مقدس میدانستیم که دشمن از کجا میآید و مسیرها مشخص بود، اما در کرونا نمیدانستیم فردی که کنارمان نشسته است، میتوانند بمب ویروس باشد.
وی افزود: روزهای اول میدیدم که این بمب ویروسی در گوشههای این سرزمین منفجر میشود و گرفتار عرصهای گسترده هستیم که از قم به اراک، از اراک به کاشان و سپس به گیلان و … میرود. از طرفی ما مملکتی با گستره چندین کشور اروپایی و با تنوع اقلیمی و فرهنگ بسیار بالا داریم. مدیریت این اقلیم پراکنده بسیار دشوار است.
وزیر بهداشت گفت: در چنین شرایطی خدا تفضل فرمود و بندگان پاکیزهاش را مامور کرد که به وزیر بهداشت زنگ بزنند و بگویند که در این شرایط تنها نیستی و این دل من را تسلی میداد. اینکه خداوند یک بندهای را قابل بداند که روزهای سخت مملکش را به او بسپارد و دستش را هم بگیرد، یک موهبتی است. بنابراین بحث مدیریت کرونا مدیریت وزارت بهداشت نیست، بلکه بحث مدیریت نظام جمهوری اسلامی است و با این اقدام به بیرون از مرزها سیگنالی دهیم که درست است که با دست بسته در این اقیانوس تحریم رها شدیم، اما خوب شنا کردیم، امتیاز آوردیم، از شما جلو بودیم. همین اکنون هم پنج به یک از آمریکاییها جلو هستیم.
وی ادامه داد: البته من همیشه غصه میخورم که حتی یک شهروند در هرکجای دنیا دچار بیماری و مرگ شود؛ حتی در سرزمینهایی که رهبرانشان ظالمانهترین شیوهها را بر ما تحمیل میکنند و ما را در بدترین شرایط میگذارند که همیشه میگویم بعد از آنچه بر امام حسین (ع) در کربلا روا داشتند، بر هیچ امتی چنین ظلمی را که امروز به ما میکنند، روا نداشتند. در روزهای اول ماسک و لباس را به فلان فرودگاه میآوردیم. دل خوش که شب میرسد، اما ساعت دو بامداد به من خبر میدادند که آمریکاییها اجازه ندادند.
وزیر بهداشت گفت: واکسن آنفلوآنزا را یک ماه و نیم قبل از فرانسه به فرودگاه اسپانیا آوردیم که برای گروههای آسیبپذیر وارد کنیم، اما آمریکاییها اجازه ندادند. حال آمارهایی که پیش بینی کرده بودند در همه جا درست از آب درآمد به جز جمهوری اسلامی؛ این لطف و مرحمت خداوند است.