ادامه کاهش قیمت دلار با خبرهای خوش ارزی

همزمان با افت نرخ ارز به کانال ۲۱ هزار تومان، مدیر بین الملل بانک مرکزی خبرهای خوبی نیز از مراحل نهایی اجرایی شدن توافق ارزی میان ایران و عراق داد. موضوعی که منجر به ورود حجم قابل توجهی از منابع ارزی به بازار خواهد شد.

به گزارش کیوسک تایمز و به نقل از روزنامه خراسان، در این حال، رئیس اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از طرح عدم بازگشت ۲۷ میلیارد دلار ارز توسط بانک مرکزی، در شرایطی که بررسی های اتاق بازرگانی اعداد و ارقام دیگری را نشان می دهد، خواستار انتشار جزئیات ارزهای بازگردانده نشده، مجازات صادرکنندگان متخلف و نیز آسیب شناسی و چاره اندیشی برای رفع موانع بازگشت ارز به کشور شد.
روند نزولی نرخ ارز که از روز یک شنبه آغاز شده و دو روز قبل، به کمتر از ۲۳ هزار تومان رسید، دیروز نیز همراه با نوساناتی ادامه دار شد. به طوری که قیمت به محدوده ۲۲ هزار تومان کاهش یافت. در هر صورت، به نظر می رسد همچنان فشار اتمام موعد تحویل نرخ ارز صادراتی (صادرکنندگان سال های ۹۷ و ۹۸) بر روند نزولی نرخ ارز اثرگذار بوده است. موعدی که پس از آن، قرار است اسامی صادرکنندگان متخلف اعلام و پرونده قضایی علیه آن ها تشکیل شود.
در این حال، دیروز نیز بانک مرکزی از رشد قابل توجه عرضه ارز در سامانه نیما خبر داد. به گزارش روابط عمومی این بانک، روز دوشنبه حدود ۳۴۲ میلیون دلار ارز در سامانه مذکور عرضه شده که نسبت به روز قبل از آن، حدود ۱۳۱ درصد (بیش از دو برابر) رشد داشته است. بنابراین گزارش، بخش عمده ای از عرضه دیروز نیز به درهم اختصاص داشته است. ارزی که نرخ آن، تاثیر مستقیمی بر نرخ دلار در بازار دارد.

خبر خوش بانک مرکزی در خصوص آزادسازی منابع ارزی در عراق
از سوی دیگر ، خبرهای خوبی از سفر وزیر امور خارجه به عراق و سفر نخست وزیر این کشور به ایران منتشر شده است. به گزارش بانک مرکزی، حمید قنبری مدیر کل بین الملل این بانک که روز یک شنبه به همراه وزیر امور خارجه کشورمان برای انجام مذاکرات بانکی به عراق سفر کرده بود، از گسترش بیش از پیش همکاری‌های ارزی و بانکی میان دو کشور و مذاکرات سازنده دو کشور خبر داد که نتایج آن، در سفر دیروز و امروز نخست وزیر عراق به تهران نهایی خواهد شد. به گفته وی، انتظار می رود در صورت تحقق این موضوع، حجم قابل توجهی از منابع ارزی که به گفته یک مقام آگاه به حدود ۶ میلیارد دلار می‌رسد، وارد بازار شود و بخش زیادی از تقاضای ارز از این محل پوشش داده خواهد شد. شایان ذکر است سال گذشته تفاهم‌نامه روابط بانکی و مالی میان روسای بانک‌های مرکزی دو کشور به امضا رسیده بود و به گفته قنبری، مذاکرات روز یک شنبه، در ادامه تفاهم‌نامه یاد شده و سفر ماه گذشته رئیس کل بانک مرکزی انجام شده است.
در این حال خبرگزاری ایرنا به نقل از واعظی رییس دفتر رییس جمهور، از آزاد شدن منابع مالی مسدود شده ایران در برخی از کشورها خبر داد و گفت: از این منابع در بخش حوالهای بانک مرکزی استفاده میشود تا نگرانی و مشکلات وارد کنندگان مرتفع شود.

اعتراض رئیس اتاق تهران به بانک مرکزی درباره آمار بازگشت ارز
اما در میان جنجال رسانه ای مبنی بر بازنگشتن ارز صادر کنندگان و در شرایطی که بانک مرکزی، میزان ارز بازنگشته به اقتصاد ایران را ۲۷.۵ میلیارد دلار اعلام کرده، دیروز خوانساری رئیس اتاق تهران به این موضوع اعتراض کرد. پیش از این اعضای کمیته ارزی اتاق بازرگانی در نشستی با حضور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، از محاسبه تنها ۸.۷ میلیارد دلار ارز بازنگشته به اقتصاد ایران خبر داده بودند که تنها ۲.۵ میلیارد دلارآن متعلق به بخش خصوصی واقعی بوده است.
خوانساری که در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران سخن می گفت،از بانک مرکزی خواست که اجزای ۲۷ میلیارد دلار و جزئیات میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات به صورت دقیق اعلام شود زیرا محاسبات انجام شده توسط اتاق بازرگانی، با توجه به قول و قرارهای بانک مرکزی، با این ارقام مطابقت ندارد. وی مثالی زد و گفت: در هفته های اخیر به صادرکنندگان سال ۹۷ که ارز را بازنگردانده بودند، اعلام کردیم که برای بررسی (به اتاق بازرگانی) مراجعه کنند وگرنه کارت بازرگانی آن ها تعلیق می شود. با این حال بررسی ها نشان داد که اگر چه بازگشت ارز حاصل از صادرات این افراد در گزارش های بانک مرکزی صفر بوده است، اما اعداد و ارقام موجود ما این گونه نبود. وی در عین حال تاکید کرد: باید کسانی که ارز را بازنگردانده اند به صورت شفاف مشخص شوند و صرفاً با آن طیف خاص برخورد شود.
خوانساری در بخش دیگری از اظهارات خود، لزوم آسیب شناسی عدم بازگشت ارز را مورد اشاره قرارداد و گفت: دولت مقادیر زیادی نفت صادر کرده است در حالی که ارز حاصل از صادرات آن را ندارد. آیا اگر دولت توانایی بازگشت دلار را ندارد یا دیر برمی گردد، بخش خصوصی یا صادرکننده می تواند ارز را برگرداند؟ اگر عادی نیست و مشکل وجود دارد باید مشکل حل شود و صرفاً برخورد خشن مشکل را حل نمی کند.

دیگر مطالب
ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.