ایران در آستانه ورود به باشگاه بانک های خون بندناف بیش از ۱۰۰هزار نمونه
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با اشاره به این که نمونه های جمع آوری شده خون بندناف در این مجموعه تا سال آینده به ۱۰۰ هزار مورد می رسد، گفت: سال آینده وارد باشگاه بانک های خون بند ناف بیش از ۱۰۰ هزار نمونه می شویم .
نوامبر مصادف با ۲۴ آبان روز جهانی خون بندناف نامگذاری شده و شعار این روز در سال ۲۰۱۷ میلادی دانایی، توانایی است و می تواند یک زندگی را نجات دهد انتخاب شده است.
این روز فرصتی مناسب است تا خانواده ها و مسئولین بهداشت با مزایای خون بند ناف و تحقیقات گسترده ای که در این زمینه درحال انجام است، آشنا شوند.
ترویج ذخیره سازی نمونه های خون بندناف و همچنین معرفی اقدامات انجام گرفته در مورد استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف از مهمترین اهداف این مناسبت است.
در سال ۱۹۸۸ دکتر گلوکمن عمل پیوند سلول های بنیادی خون بندناف را روی کودکی ۵ ساله که دچار کم خونی فانکونی (نوعی کم خونی مادرزادی) شده بود، انجام داد که با پیوند سلول های بنیادی خون بند ناف خواهر تازه متولد شده خود، تحت درمان قرار گرفت و بعد از آن پزشکان شروع به کشف دیگر کاربردهای این منبع جدید سلولی کردند.
دکتر مرتضی ضرابی روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی بانک خون بندناف به خبرنگار علمی ایرنا گفت: بانک خون بندناف بیش از ۱۰۰ هزار نمونه ای در خاورمیانه وجود ندارد و در آسیا هم به صورت محدود در کشورهایی مانند هند، مالزی، ژاین و چین وجود دارد.
وی اظهار کرد: تاکنون حدود ۸۵ هزار نمونه در بانک خصوصی و ۵ هزار نمونه در بانک عمومی ذخیره شده که مجموع آنها به ۹۰ هزار نمونه رسیده است.
ضرابی ادامه داد که تا پایان سال جاری، تعداد ذخیره سازی خون بندناف در بانک خصوصی به ۹۰ هزار مورد می رسد و سال آینده هم این تعداد به بیش از ۱۰۰ هزار نمونه خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان اضافه کرد: جمع آوری خون بند ناف در حدود ۴۰۰ بیمارستان در قالب بانک خصوصی انجام می شود و خوشبختانه این مراکز درمانی همکاری خوبی با ما دارند.
وی افزود: هدفگذاری ما این است که ۱.۵ درصد زایمان های کشور تحت پوشش قرار گیرند؛ در برخی از استان ها مانند اصفهان از این آمار جلوتر هم هستیم و به حدود ۲.۵ درصد رسیدیم .
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان بیان کرد: در برخی از استان ها به دلایل مختلف از جمله شرایط اقتصادی و اجتماعی و بافت استان امکان جمع آوری این تعداد خون بندناف، تاکنون مسیر نبوده است.
ضرابی با اشاره به این که این مقدار جوابگوی نیازهای ما در کشور است، گفت: در تلاش هستیم تعداد نمونه های خون بندناف در بانک خصوصی را به حد مورد نظر برسانیم تا همه نیازهای بیماران پاسخ داده شود.
انعقاد تفاهم نامه با کشورهای منطقه برای ایجاد دفاتر بانک خون بندناف
وی به همکاری های منطقه ای اشاره کرد و گفت: با کشورهایی مانند عمان، لبنان، عراق و آذربایجان تفاهم نامه های همکاری منعقد شده و حداقل در ۲ کشور تا پایان سال جاری، دفاتر خون بندناف راه اندازی خواهیم کرد؛ در تلاش هستیم همکاری های منطقه ای را افزایش دهیم تا کشورهای منطقه نمونه های خون بند ناف را در ایران نگهداری کنند.
وی به بهره گیری از خون بند ناف برای درمان بیماری خونی اشاره کرد و گفت: حدود ۳۵ هزار پیوند با استفاده از خون بند ناف در دنیا انجام شده و در کشور ما نیز تاکنون حدود ۱۰۰ پیوند خون بند ناف در مراکز مختلف انجام شده که حدود ۲۰ نمونه از بانک خون بندناف رویان است.
ضرابی با تاکید بر این که از سال ۱۹۸۸ تاکنون بیش از ۳۵ هزار پیوند از خون بندناف در سراسر جهان انجام شده و تحقیقات روی بیش از ۸۰ بیماری از جمله تالاسمی، لنفوم، اوتیسم، دیابت، کاهش شنوایی، سکته مغزی، آسیب مغزی، دیابت نوع ۱ در حال انجام است، گفت: هدف روز جهانی خون بندناف این است که والدین و متخصصان و پزشکان زنان و زایمان درباره این سلول ها آگاه تر شوند.
ضرابی به زمان نگهداری نمونه های خون بند ناف اشاره کرد و گفت: براساس استاندارد جهانی، می توان نمونه ها را تا ۲۵ سال نگهداری کرد. ممکن است در سال های آینده این زمان افزایش یابد، همان طور که در سال های گذشته زمان نگهداری نمونه ها تا ۱۵ سال بوده که الان به ۲۵ سال رسیده است.
بند ناف
بندناف مملو از سلولهای بنیادی است، این سلول ها پتانسیل درمان دهها بیماری را دارند اما در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماریهای خونی با منشا خونی نظیر انواع سرطانهای خون، کمخونیهای مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی به کار گرفته میشوند.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.