علمالهدی: اداره مشهد را به خودمان بسپارند
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی که به واسطه شیوع کرونا در کشور شکل گرفته است، اداره مشهد در این زمینه را به خودمان بسپارند تا با توجه به شرایط اقتصادی بتوانیم در امر گشایش اقتصادی مردم منطقه حرکتی انجام دهیم.
به گزارش کیوسک تایمز و به نقل از عصر ایران، سید احمد علمالهدی عصر دوشنبه در نشست با جمعی از دانشجویان تشکلهای دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب افزود: باید نقش حیاتی اقتصاد را در مدیریت معیشت مردم مد نظر قرار داد زیرا در شرایط فعلی اقتصاد استان خراسان رضوی در حال سقوط است.
وی افزود: با شیوع کرونا آستان قدس رضوی از تمام ظرفیتهای خود در زمینههای اقتصادی و معیشتی استفاده و دست به اقدام زد که می توان به توزیع بستههای معیشتی و غذاهای روزانه در کنار مباحث عمرانی و آبادانی در کشور اشاره کرد.
علمالهدی با اشاره به بسته شدن درهای حرم مطهر رضوی بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: مسوولان استانی در این امر هیچ دخالتی نداشتند و تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا نیز بر این مبنی شکل گرفت که با توجه به زائرپذیر بودن شهر مشهد، با بسته شدن درهای حرم مطهر حضرت امام رضا (ع)، آمار مسافران کاهش یابد.
وی گفت: این تصمیم عجولانه به دلیل عدم مدیریت درست کشوری دچار چالشهایی شد و به خاطر آن تمام مراکز اقامتی همچون هتلها و رستورانها تعطیل و به تبع آن ۳۷ هزار نیروی روزمزد از کار بیکار شدند و به دلیل بیمه نبودن این افراد، بیمه بیکاری شامل حال بیشتر آنها نشد.
امام جمعه مشهد افزود: برخی هتلداران و کسبه معتبر بازار شهر مشهد در دیدار با من گفتهاند که به خاطر تعطیلی فعالیتهایشان دیگر از پس ادراه زندگی خود برنمیآیند.
برخی مدیران به جای برخورد درست با مسئله، صورت مسئله را پاک میکنند و اگر رهبر معظم انقلاب برای مدیریت بهتر با افراد مسوول دست به مشورت می زدند، تصمیمهای بهتری میتوانستند اتخاذ کنند.
علمالهدی افزود: به عنوان نمونه، پیشنهاد غربالگری مسافران در مبادی ورودی شهر مشهد مطرح و مورد تایید مسوولان استانی قرا گرفت که با هزینه خود مسافر این اقدام صورت گیرد ولی ستاد ملی مقابله با کرونا این تصمیم را تائید نکرد زیرا آنها معتقد بودند با سفر مردم و زائران به مشهد نمیتوانند جلو شیوع کرونا را بگیرند.
اسلام تنها خط قرمز مطالبه گری است
سید احمد علم الهدی به دانشجویان گفت: مطالبهگری کلید همه پیشرفتهاست، هر زمان مطالبهگری در جامعه متوقف شود پیشرفت اجتماعی نیز با چالش روبررو خواهد شد.
وی ادامه داد: بر همین اساس هیچ وقت نباید سطح مطالبهگری در جامعه کاهش یابد مگر آنکه با شرع مقدس اسلام به عنوان یک خط قرمز در تضاد باشد.
وی ادامه داد: مسوولان در حال خدمت هستند ولی کسریهایی نیز وجود دارد و اگر مطالبهگری انجام نشود، این مشکلات نیز بر طرف نخواهد شد.
امام جمعه مشهد گفت: نکته دیگر این است که باید در کنار مطالبهگری، واقع نگر نیز بود تا بر اساس واقعیت اگر فردی خطایی مرتکب شد مورد بازخواست قرار گیرد. دانشجویان با مطالعه، باید واقعیتها را بشناسند و در جهت آرمانهای جهادی فعالیت کنند تا کارها به درستی پیش رود.
وی با اشاره به عنصر مطالبهگری در قیام عاشورا افزود: عنصری که در کنار مبارزه و انقلاب حضرت امام حسین (ع) قرار دارد، مطالبه گری است که بر اساس یک زیر ساخت انجام شد و دانشجویان به عنوان افسران جنگ نرم و قشر روشناندیش باید نقش مطالبهگری را برعهده داشته باشند همانگونه که پیروزی انقلاب اسلامی نیز بر اساس مطالبهگری دانشجویان و علما شکل گرفت.
علمالهدی ادامه داد: با حرکتهای نهادی نمیتوان به درستی برای مردم خدمت کرد بلکه باید به سوی حرکتهای جهادی روی آورد تا معیشت مردم اصلاح شود که بر همین اساس در زمان شیوع کرونا به واسطه حرکت های جهادی در موضوع مواسات، برخی اقدامهای خوب، انجام شده است.
دوچرخهسواری زنان در ملاءِ عام حرام است
وی گفت: تبعیض جنسیتی را خدا آفریده است و هیچ اندیشمندی نگفته است که بین زن و مرد در حقوق انسانی فرقی وجود دارد.
امام جمعه مشهد افزود: از نظر اسلام نیز زن و مرد دارای حقوق انسانی مشترک هستند ولی در نوع تکالیف با همدیگر تفاوت دارند.
وی در باره نظر خود در مورد دوچرخه سواری بانوان ادامه داد: من موافق دوچرخه سواری بانوان هستم ولی نباید بگونهای تبرجّ جاهلیت و محرّک مردها رخ دهد.
علمالهدی گفت: در موضوع دوچرخه سواری بانوان به جای حذف صورت مسئله، باید مکان مناسبی برای تفریح بانوان و دوچرخه سواری آنها فراهم شود که به شورای شهر نیز تاکید داشتهام که بوستانهایی برای بانوان ایجاد شود تا بانوان بتوانند در آن مکان به تفریح بپردازند.
وی افزود: ۲ سال قبل خانمی با مراجعه به من گفت قصد راهاندازی پیست دوچرخه و موتورسواری برای بانوان را دارد که به نظرم هیچ ایرادی هم ندارد.
امام جمعه مشهد ادامه داد: نکته قابل توجه این است که از نظر علما، دوچرخه سواری بانوان در ملاء عام حرام شمرده شده است و بر همین اساس دانشگاه فردوسی مشهد نیز می تواند مکانی را برای فعالیت تفریحی دختران دانشجو فراهم کند.
با کمربند جنوبی شهر مشهد مخالف بودم
وی ادامه داد: در مورد کمربند جنوبی شهر مشهد بنده از روز اول مخالف احداث آن بودم زیرا افرادی با تکیه بر قدرت و ثروت قصد داشتند زمینهای مردم را با قیمت بسیار کم خریده و پس از ساخت و ساز، سود کلانی به جیب بزنند.
علمالهدی با بیان اینکه قرار بود روی یکی از کوههای مشرف به شهر مشهد در کمربند جنوبی، هتل هفت ستاره احداث شود، گفت: سرمایه گذار این هتل یک فرد اماراتی بود که در دیدار با من گفت، حدود سه هزار میلیارد ریال برای گودبرداری و یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال نیز برای اخذ مجوزهای شهردای پرداخت کرده و اکنون متضرر شده است که به وی پیشنهاد کردم از افرادی که به او مشورت دادهاند شکایت کند.
وی افزود: حتی متوجه شدم بعد از متوقف شدن پروژه، فردی قصد دارد زمینهای آن منطقه را به صورت شخصی خریداری و سپس با ایجاد بولواری پروژه کمربندی را دنبال کند که به شهرداری مشهد پیشنهاد دادم باید این مسیر بن بست شود و بر همین اساس در انتهای این مسیر پارکینگی ساخته شد و سپس طرح بهسازی کانال زرکش و استفاده از آن به عنوان پارک حاشیهای در دستور کار قرار گرفت.
امام جمعه مشهد ادامه داد: از سال ۱۳۹۳ که ستاد حاشیه شهر مشهد تشکیل شد به دلیل امنیت ضعیف در این مناطق و همچنین نوع ساخت و ساز، چالشهایی در آنجا وجود داشت که با همکاری بنیاد مستضعفان و آستان قدس رضوی قرار است ۶ هزار واحد مسکونی ساخته شود تا در اختیار ساکنان این مناطق قرار گیرد و سپس با تخریب منازل غیر استاندارد، کوچهها از بن بست موجود خارج شود.