چرا لوگوی گوگل امروز به این شکل درآمد؟
گوگل هر از چندگاهی به مناسبتهای مختلف تصویر لوگوی خود را تغییر میدهد. آیا میدانید علت اینکه گوگل امروز این لوگو را برای خود انتخاب کرده، چیست؟
به گزارش کیوسکتایمز ۲۲ ژانویه امسال صد و بیستمین سالروز تولد «سرگئی آیزنشتاین/ Sergei Eisenstein»، کارگردان شهیر روسی و پدر علم مونتاژ در سینماست.
جنبش مونتاژ سینمای شوروی از لحاظ هنری ریشه در جنبش هنری «ساختار گرا/Constructivism» دارد. ساختارگراها که در دهه ۱۹۲۰ در شوروی ظهور کردند، هوادار هنر مدرن بودند و تلاش میکردند برای آن کارکردی اجتماعی پیدا کنند. در واقع ساختارگراها هنرمند را به چشم مهندس و اثر هنری به عنوان یک ماشین در نظر میگرفتند و کار هنری را حاصل برهم نهادن و مونتاژ اجزا میدانستند. بر این اساس معتقد بودند که واکنشهای انسانی را به لحاظ علمی میتوان معین و پیشبینی کرد و از این رو میتوان اثر هنری را چنان محاسبه کرد که واکنش مطلوب و دلخواه هنرمند را در مخاطب برانگیزد. آنها از این روش برای انتقال آرمانهای جامعه کمونیستی شوروی به مردم استفاده میکردند. به ویژه که برای مردم عادی مثل کشاورزان و دهقانان بسیار قابل فهم و راحت بود.
گفتنی است جنبش مونتاژ تنها جنبش سینمایی دوران صامت است که البته چند سالی هم در دوره سینمای ناطق دوام آورد. اولین فیلمی که به این شیوه ساخته شد «اعتصاب/Strike» محصول ۱۹۲۵ به کارگردانی سرگئی آیزنشتاین بود. مشهورترین فیلم این جنبش هم «رزمناو پوتمکین/Battleship Potemkin» اثری دیگر از آیزنشتاین است.
علاوه بر آیزنشتاین، لف کولشوف، وسولد پودوفکین، ژیگا ورتوف و الکساندر داوژنکو از مهمترین نظریهپردازان و فیلمسازان این جنبش بودند.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.